Procese la Tribunalul Olt, SIMULATE cu elevi. Va fi judecat și… Vrăjitorul din Oz

486
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: UNBR

Elevii de gimnaziu și liceu de la unități de învățământ din Slatina vor participa mâine la procese simulate de trafic de droguri, bulliyng și îl vor judeca chiar și pe Vrăjitorul din Oz. Acțiunea în care copiii sunt familiarizați cu modul de funcționare a justiției este organizată de Baroul Olt și Tribunalul Olt cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Elevi de la unități de învățământ din Slatina vor fi mâine, 25 octombrie, părți implicate în procese judecate la Tribunalul Olt. Ei vor fi fie inculpați, fie avocați ori magistrați.

,,Vom simula procese cu elevii de gimnaziu, liceu -trafic de droguri, bulliyng. Vom avea în deschidere elevi de clasa a -III-a care îl judecă pe vrăjitorul din Oz. Suportul juridic va fi asigurat elevilor de către Tribunalul Olt, Baroul Olt și avocații implicați în proiect” declară coordonatorul de proiect, avocat Maria Brîndușa Murguleț.

La activitatea derulată în cadrul proiectului “Fii avocat în școala ta!” vor participa elevi de la Școala Gimnazială Eugen Ionescu și Liceul cu Program Sportiv.

Pe 25 octombrie este marcată anual ,, Ziua Europeană a Justiţiei Civile ”, menită a aduce în atenţia cetăţenilor europeni modul de funcţionare a justiţiei şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun European.