Laptele și cornul vor ajunge la elevi cel mai probabil de anul viitor

351

La trei săptămâni de la revenirea în băncii elevii nu primesc produsele din Programul ,,Corn și lapte”. Motivul este determinat de întârzierea cu care Ministerul Educației a elaborat normele metodologice. La Olt, consilierii județeni au aprobat astăzi produsele ce le vor fi oferite  elevilor. Autoritățile susțin că acestea vor ajunge la elevi cel mai probabil la începutul anului viitor, după ce se vor stabili firmele care vor furniza aceste produse. Vești bune nu sunt nici pentru elevii care ar trebui să primească o masă caldă.

Guvernanții au uitat și în acest an să se preocupe de nevoile elevilor. Ca și în trecut, ma\re parte dintre cei care frecventează cursurile școlare nu au primit toate manualele, dar nici produsele din Programul ,,Corn și lapte”.

Autoritățile județene fac tot ce pot ca situația privind acordarea produselor pentru pauza mare să ajungă cât mai repede la elevi. Cel mai probabil situația va fi rezolvată la începutul lui 2024.

Probleme sunt și cu derularea programului ,,Masă caldă”. În anul școlar trecut, elevii din șase școli din județ au primit o masă caldă la prânz. Acest lucru, au susținut primarii, au făcut ca abandonul școlar să se reducă considerabil.