Încă 15 microbuze hibrid pentru transportul elevilor din Olt. Fondurile, accesate de CJ Olt

2430
Imagine cu rol ilustrativ

După ce luna trecută Consiliul Județean Olt a obținut finanțare de peste 35 milioane lei pentru achiziția a 20 de microbuze electrice destinate transportului elevilor, prin PNRR,, administrația județeană va accesa noi fonduri, de data aceasta prin AFM, pentru a schimba alte 15 mijloace de transport din localități cu număr mare de elevi, cu unele hibrid.

Consiliul Județean Olt a dat undă verde unui nou proiect de modernizare a transportului școlar. Astăzi, a aprobat participarea la ”Programul privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră” derulat prin Fondul de Mediu prin achiziția a 15 microbuze hibride pentru transportul elevilor.  Proiectul va fi depus vineri, 8 septembrie. Valoarea investiției este de peste 15 milioane lei.
”Este vorba despre 15 microbuze hibrid, de data aceasta, un proiect pe care îl aveam în intenție încă de mult, dar nu se deschise axa. Axa s-a deschis şi sperăm ca, în perioada următoare, implementarea să fie rapidă și școlile și elevii să beneficieze de ele. Continuăm să investim în viitorul educației și să promovăm mobilitatea sustenabilă în beneficiul tuturor. Împreună, construim un mediu mai curat și oferim elevilor noștri mijloace de transport sigure și prietenoase cu mediul”, declară Marius Oprescu, președintele CJ Olt.
Acesta este al doilea proiect de acest fel depus recent de Consiliul Județean Olt. Luna trecută, s-a obținut finanțare de peste 35 milioane lei pentru achiziția a 20 de microbuze electrice, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, pentru elevii localităților: Balș, Piatra-Olt, Corabia, Fărcașele, Studina, Perieți, Obârșia, Gostavățu, Ianca, Brebeni, Valea Mare, Rotunda, Movileni, Bobicești, Morunglav, Vitomirești, Dobrosloveni, Sprâncenata, Pleșoiu, Izvoarele.