Alertă la Caracal: Scurgeri de gaz la un tren cu 38 de vagoane încărcate cu GPL, propan, motorină și benzină

248

S-a dat alerta în această seară la Caracal, în gară fiind anunțate scurgeri de gaze de la un tren de marfă care transporta GPL, propan, motorină și benzină. După închiderea robinetului la vagonul-cisternă cu probleme, circulația trenurilor a fost reluată.

O scurgere de gaz a fost depistată în Gara Caracal la penultimul vagon al unui tren de marfă cu 38 de vagoane- 5 sunt încărcate cu GPL, 3 cu propan și 30 cu motorină și benzină. Autoritățile au intervenit de urgență.

,,În urma unui apel la Numărul Unic 112, care anunța scurgeri la un robinetul unui vagon încărcat cu propan, în Gara Caracal, la locul evenimentului au fost dislocate două autospeciale de stingere, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și două autospeciale pentru primă intervenție. Pentru protecția populației din zona Gării Caracal, a fost balizat un perimetru de siguranță de 400 de metri. Nu au fost persoane evacuate. În urma manevrelor efectuate de echipele de intervenție și personalul de pe locul de muncă, robinetul a fost închis, iar în urma măsurătorilor echipajului CBRN toate valorile au fost zero.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Circulația trenurilor a fost reluată în jurul orei 22.00