O nouă explozie la depozitul GPL de la Crevedia. Zeci de salvatori răniți

50

Intervenția pompieristică a salvatorilor la explozia de la Crevedia, coordonați de șeful DSU, Raed Arafat, s-a soldat cu zeci de salvatori, polițiști și jandarmi răniți. Ei se aflau în primele rânduri când a avut loc o a doua explozie la depozitul GPL, care a fost mult mai puternică decât prima. Salvatorii își acuză șeful pentru situația creată, președintele Iohannis cere o anchetă amplă a celor întâmplate la Crevedia.

La aproximattiv două ore de la prima explozie a mai avut loc o alta. Aceasta a lovit în plin zeci de salvatori care încercau, la inițiativa șefului DSU, Raed Arafat, să stingă incendiul provocat de prima deflagrație.

La o primă evaluare, zeci de pompieri, polițiști și jandarmi au fost răniți. unii dintre ei extrem de grav. La fața locului au sosit noi echipaje de salvatori de la inspectoratele din județele apropiate.

A fost o adevărată desfășurare de forță pentru salvarea pompierilor, polițiștilor și jandarmilor răniți. Forțele de intervenție îl acuză pe Arafat de situația creată. I se reproșează acestuia că a încălcat protocalele de intervenție la astfel de situații.

Autoritățile fac eforturi pentru a găsi locuri pentru răniți în spitalele din bucurești. Pentru transportarea răniților aflați în stare gravă a fost trimis la fața locului și un elicopter.