FOTO/Pompieri din Olt, trimiși în Grecia să stingă incendii de pădure

160

România trimite astăzi, în Grecia, un nou modul specializat de stins incendii de pădure. Printre pompierii care îi vor înlocui pe colegii care au acționat până acum în Republica Elenă se numără și patru militari din județul Olt.

În următoarele 15 zile, 90 de pompieri români din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență vor acționa în Grecia la stingerea incendiilor. Aceștia îi vor înlocui pe colegii care se vor întoarce astăzi, cu aceleași aeronave ale MApN, fiind astfel prelungită misiunea modulului de intervenție specializat din România, care să ajute la stingerea incendiilor de pădure din Republica Elenă și să asigure asistență internațională autorităților din Grecia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

În misiunea externă au fost convocați și patru pompieri din județul Olt. ,,Plutonier adjutant Tornea Gabriel și Plutonier adjutant Trițescu Adrian, din cadrul Detașamentului Slatina, alături de Plutonier adjutant Gavrilă Cătălin și Plutonier adjutant Mincă Alin, din cadrul Detașamentului Caracal, sunt cei patru pompieri olteni care se vor alătura echipajelor care acționează pentru stingerea incendiilor din Grecia. Tehnica de intervenție încadrată de noul modul va fi cea dislocată deja pe teritoriul elen și constă în 7 autospeciale de stingere incendii de pădure, 4 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l, 1 autospecială pentru intervenție rapidă cu capacitatea de 600 l și alte 3 vehicule pentru transport personal.,, declară sergent major Alina Oprea, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.