,,Cântecele Dunării” vor răsuna și anul acesta la Ianca. Marele premiu, 4000 de lei

153
foto: arhivă

Și anul acesta la Ianca se deschide o poartă folclorului autentic, tineri veniți din toată țara demonstrând că sunt demni continuatori ai muzicii populare românești. Organizatorii au dat startul înscrierii, cele mai bune voci urmând a primi premii consistente.

În sudul Oltului, la Ianca, vor răsuna din nou Cântecele Dunării, concurs ce pune an de an în valoare calitățile interpretative ale tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani. Festivalul – Concurs de Interpretare a Cântecului Popular ,,CÂNTECELE DUNĂRII”- ediția a XXI-a se va desfășura în perioada 17 – 18 iunie în satul Potelu, organizatorii oferind cazare și masă concurenților. Înscrierile se fac până pe data de 15 iunie, juriul selectând cei mai buni 14 concurenți.

Soliștii vor fi acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Doina Oltului, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru, trebuind să se prezinte în concurs cu port popular autentic, specific zonei pe care o reprezintă, dar și cu două melodii de zonă, de factură ritmică diferită, de preferat una dintre piese doină sau baladă.

Organizatorii- Primăria Ianca în colaborare cu Centrul Județean de Cultură și Artă al CJ Olt – vor recompensa cele mai bune voci cu premii substanțiale, marele premiu fiind în valoare de 4000 de lei.