FOTO/ Poliția și Garda au dat iama la socetăți silvice din Balș și Tufeni. Marfă de sute de milioane de lei confiscată și amenzi aplicate

145

Astăzi, 29 mai, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au finalizat activitățile de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos, la două societăți comerciale din localitățile Balș, respectiv Tufeni. Ambele societăți s-au ales cu amenzi, dar și cu marfă confiscată, pierderile fiind de sute de milioane de lei.

Polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din comuna Tufeni exista diferența de 245,24 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului. Totodată, polițiștii au identificat cantitatea de 49,04 metri cubi de cherestrea, respectiv cantitatea de 69,5 metri cubi de lemn rotund, pentru care nu existau documente legale de proveniență. ,,Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 50.000 de lei, iar, ca măsuri complementare, au fost dispuse confiscarea valorică a celor 245,24 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 119.000 de lei și  confiscarea fizică a cantităților de 49,04 metri cubi de cherestrea, respectiv 69,5 metri cubi de lemn rotund, în valoare totală de aproximativ 108.000 de lei. Întreaga cantitatea de material lemnos ce a fost confiscată fizic, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Drăgănești- Olt.,, arată Cosmin Lupu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
De asemenea, polițiștii au constatat faptul că la o societate comercială din orașul Balș exista diferența de 4,21 metri cubi de material lemnos între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice, inventariate la data efectuării controlului.
,,Societatea comercială a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 4,21 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 3.900 de lei.,, mai arată IPJ Olt.