Ediție reușită a Festivalului de teatru ,,Ștefan Iordache”

94

S-a lăsat cortina peste cea de a XIII-a ediție a Festivalului Național de teatru ,,Ștefan Iordache”, eveniment cultural care a transformat municipiul Caracal în capitala culturală a Olteniei. A fost o săptămână în care iubitorii de teatru au putut vedea spectacole de înaltă ținută într-un cadru deosebit asigurat de Teatrul Național din municipiu, o adevărată bijuterie arhitectonică. Ediția din acest an a festivalului a fost dedicată marelui actor Florian Pitiș.

Caracalul a fost, pentru o săptămână, capitala culturală a Olteniei. Cortina impresionantului teatru din localitate s-a ridicat de opt ori pentru a oferi iubitorilor de teatru,  în cadrul celei de a XIII-a ediție a Festivalului  ,,Ștefan Iordache”, tot atâtea piese care au încântat publicul. Piesa ,,Măscăriciul”, de Cehov pus în scenă de actorii teatrului Bulandra a fost cea care încheiat un adevărat regal teatral.

Autoritățile locale s-au declarat mulțumite de modul cum s-a desfășurat această ediție, de spectacolele jucate și de bucuria creată iubitorilor de frumos. Acestea își doresc să continue și pe viitor Festivalul ,,Ștefan Iordache” considerat cel mai important eveniment cultural al comunității.

Ediția din acest an a fost organizată de autorități cu ajutorul ,,Mișcării de rezistență” condusă de  Marius Tucă și a fost dedicată unui mare actor Florian Pitiș. Toate spectacolele din cadrul acestei ediții a Festivalului ,,Șfefan Iordache” de la Caracal s-au jucat cu casa închisă.