Tineri reținuți după ce au furat din casa unui consătean

452

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut trei tineri cercetați pentru furt calificat. Aceștia sunt acuzați că au sustras dintr-o locuință vecină bunuri în valoare de 7.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și a fost predat păgubitului.

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au fost sesizați, în urmă cu mai multe zile,  de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Cârcea, județul Dolj, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras dintr-un imobil pe care îl deține în comuna Iancu Jianu, județul Olt, mai multe bunuri în valoare de 7.000 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale. Oamenii legii au identificat, în urma cercetărilor desfășurate, trei tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 21 de ani, toți din comuna Iancu Jianu și un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Oboga, județul Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În urma probatoriului administrat, la data de 23 februarie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele a trei tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.