Minivacanța de Mica Unire, supravegheată zilnic în Olt de circa 250 de polițiști

60

Oamenii legii vor împânzi județul zilele următoare pentru a se asigura că minivacanța din perioada 21 – 24 ianuarie, prilejuită cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române nu se va solda cu incidente. IPJ Olt a stabilit ca, zilnic, circa 250 de polițiști să acționeze pe raza județului.

Evenimentul istoric important, ce este cunoscut și ca ,,Mica Unire”, aduce românilor o minivacanță de patru zile.  Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor acționa pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de aceste zile.
,,În această perioadă, zilnic, aproximativ 250 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, dar și din cadrul altor structuri de poliție, vor acționa și vor desfășura activități specifice, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, precum și pentru prevenirea oricăror situații de risc. Aproximativ 70 de patrule de siguranță publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. De asemenea, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice, din întreg județul Olt, fiind folosite aparatele radar, aparatele etilotest precum și aparatele Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Oamenii legii îi îndeamnă pe olteni ca, în caz de nevoie sau dacă asistă ori au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!