Activitatea jandarmilor olteni evaluată la bilanțul anual: au identificat 387 infractori şi au fost aplicat 2.003 amenzi

56

La începutul săptămânii a avut loc evaluarea activității desfășurate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt în anul 2022, în cadrul căreia inspectorul șef, colonel Emanuel-Theodor Botan, a prezentat activitățile derulate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioada analizată.

În anul 2022, jandarmii din județul Olt și-au canalizat resursele, eforturile și acțiunile în direcția creșterii gradului de siguranță al persoanei și a patrimoniului precum și creșterea performanței structurilor operative în îndeplinirea misiunilor. Pentru protecţia participanţilor, a infrastructurii şi prevenirea tulburării ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării adunărilor publice, în perioada de referinţă, au fost executate 235  misiuni de asigurare a ordinii publice.

,,Pe timpul misiunilor specifice au fost constatate 404 fapte de natură penală (65 constatate de jandarmi iar 339 în cooperare cu efectivele poliţiei), au fost identificaţi 387 de autori şi au fost aplicate 2 003 sancţiuni contravenţionale în valoare de 531 900 lei. In ceea ce priveşte intervenţia preventivă, jandarmii au desfăşurat 364 activităţi, acestea desfăşurându-se în instituţii de învăţământ, arene sportive, în locurile de desfăşurare a unor adunări publice şi în alte locuri din mediul urban sau rural,, declară cpt. Simona Flroicel purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

De asemenea, au fost organizate 155 de acţiuni pe linia protejării fondului forestier în colaborare cu organele silvice şi 64 de acţiuni pe linia conservării fondului piscicol în colaborare cu reprezentanţii locali ai ANPA. Pe timpul executării misiunilor din competență au fost constatate 46 de fapte penală la regimul piscicol cu 33 de autori depistați, fiind aplicate 194 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 46.450 lei şi 2 fapte de natură penală la regimul silvic, cu 1 autor depistat.