Primăria Slatina va acorda 1324 de PREMII de Zilele municipiului. Care sunt busele și cuantumul acestora

470

Primăria Slatina va organiza în perioada 20- 24 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a Slatinei, manifestarea „Gala Laureaților” ediţia a VII-a. Nu mai puțin de 1324 de premii vor fi acordate pentru elevi, sportivi, profesori și antrenori care s-au evidențiat în activitatea lor și premii de fidelitate pentru familiile slătinene care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2022.

Cine sunt personalitățile Slatinei care vor primi Titlul de Cetățean de Onoare de Zilele municipiului | Realitatea Oltului

Suma de 600.000 lei a alocat Primăria Slatina pentru desfășurarea manifestării „Gala Laureaților” din acest an, ediţia a VII-a, organizată cu ocazia împlinirii a 655 de ani de la prima atestare documentară a orașului. În fiecare an, pentru a omagia trecutul de secole al oraşului, administrația municipală decernează numeroase burse, premii și diplome pentru toți laureați. Anul acesta, vor fi acordate 1324 de burse.

LISTA/ Cei mai buni elevi ai Slatinei, premiați la „Gala Laureaților”, de Zilele municipiului | Realitatea Oltului

Categorii de premii:

1) Premii pentru elevi:

1.1. Burse de merit

1.1.1. Premiul de calitate în educație acordat pentru premierea în cadrul Concursurilor Naționale, Olimpiade naționale organizate sub egida Universităților sau Societăților naționale de profil din România (materiile la care se organizează olimpiade naționale anual: limba română, matematică, fizică, chimie, biologie, istorie, geografie, informatică, informatică aplicată, limba engleză, limba franceză, limba germană, etc.) în valoare de:

o Premiul I, Locul I – 450 lei/elev;

o Premiul II, Locul II – 350 lei/elev;

o Premiul III, Locul III, Mențiune – 250 lei/elev.

1.2. Premiul special, în valoare de 100 lei/elev pentru interpreți individuali, formaţii artistice aparţinând unităţilor de învăţământ, premiaţi la concursuri naţionale/internaționale şi activităţi educative, recreative naţionale/internaționale precum și elevii premiați în concursurile naționale/internaționale de activități extrașcolare;

1.3. Premiul de excelenţă, în valoare de 7.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 locul I respectiv medalie de aur la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.4. Premiul de excelenţă, în valoare de 3.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 locul II respectiv medalie de argint la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.5. Premiul de excelenţă, în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.6. Premiul de excelenţă, în valoare de 2.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 locul I respectiv medalie de aur la cupele școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.7. Premiul de excelenţă, în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 locul II respectiv medalie de argint la cupele școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.8. Premiul de excelenţă, în valoare de 1.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la 5 cupele școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.9. Premiul de excelenţă, în valoare de 700 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2022 mențiune, premiul special sau diplomă de participare la cupele școlare internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

1.10. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 2.000 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (locul I, medalie de aur), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).

1.11. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (locul II, medalie de argint), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).

1.12. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 1.000 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (locul III, medalie de bronz), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).

1.13. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 700 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (premiul special, mențiune, locul IV), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate/Concursuri/Turnee Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).

1.14. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (diplomă de participare), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate/Concursuri/Turnee Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi olimpice).

1.15. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 1.000 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (locul I, medalie de aur), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).

1.16. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 750 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (locul II, medalie de argint), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).

1.17. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (locul III, medalie de bronz), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).

1.18. Premiul de excelenţă sportivi, în valoare de 300 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2022 (premiul special, mențiune, locul IV, diplomă participare), contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional (Campionate Mondiale, Europene, Balcanice la sporturi neolimpice).

  1. Premii pentru sportivii de performanţă premiaţi la Competiţiile Naţionale care îşi desfăşoară activitatea în unităţi de învăţământ/cluburi afiliate la Federaţiile Române de specialitate, recunoscute de Statul Român (Guvernul României prin Ministerul Educaţiei), stabilite în funcţie de performanţele obţinute la sporturi olimpice sau neolimpice, în anul competiţional 2022, poziţia ocupată în clasamentele oficiale si nivelul competiţiei:

2.1. Premii la Campionate Naţionale – sporturi olimpice:

Premiul I, în valoare de 500 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;

Premiul II, în valoare de 400 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;

Premiul III, în valoare de 300 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale, Locurile I, II și III la Cupa României;

2.2. Premii la Campionate Naţionale – sporturi neolimpice:

Premiul I, în valoare de 350 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;

Premiul II, în valoare de 300 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;

Premiul III, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale, Locurile I, II și III la Cupa României;

  1. Premiul de performanță în echipă pentru clasarea pe locurile I,II și III la turnee internaționale (în funcție de sportul olimpic practicat):

Locul I – 300 lei /sportiv, staff;

Locul II – 250 lei /sportiv, staff

Locul III – 200 lei /sportiv, staff.

3.1. Premiul de performanță în echipă în valoare de 1.000 lei/ sportiv și 700 antrenor/staff acordat pentru întreaga activitate sportivă în sportul de performanță și pentru atingerea obiectivelor cluburilor în Ligile Naționale (în funcție de sportul olimpic practicat).

  1. Premii pentru profesori si antrenori

I. Criteriile de premiere a profesorilor sunt:
1. Marele premiu pentru profesorii îndrumători ai căror elevi au obţinut premii la
cupele / concursurile școlare internaţionale va avea valoarea de 1.000 lei.
2. Se acordă ,,Diploma de merit” şi premiu în valoare de 500 lei profesorilor
îndrumători ai căror elevi au obţinut premii încadrate la bursa „Eugen Ionescu”.
3. Se acordă ,,Diploma de merit” şi premiu în valoare de 250 lei profesorilor
îndrumători ai căror elevi au obţinut premii încadrate la categoria de premiere a
calității în educație.
4. Se acordă ,,Diploma de merit” şi premiu în valoare de 200 lei profesorilor
îndrumători ai căror elevi au obţinut premii încadrate la bursa „George Poboran”
și premii pentru activitate artistică.
NOTĂ: În situația în care un profesor a coordonat mai mulți elevi care au performanțe
județene, naționale, internaționale – individual sau în echipă, se va acorda doar premiul cu
valoarea cea mai mare.
II. Criteriile de premiere a antrenorilor sunt:
1. Premiul de excelență antrenori ai căror sportivi au obţinut premii la Campionatele
Mondiale, Europene şi Balcanice la sporturile olimpice, în valoare de 1.000 lei.
2. Premiul de excelență antrenori ai căror sportivi au obţinut premii la Campionatele
Mondiale, Europene şi Balcanice la sporturile neolimpice, în valoare de 500 lei.
3. Se acordă ,,Diploma de merit” şi premiu antrenorilor în valoare de 400 lei pentru
antrenorii ai căror sportivi au obţinut premii la Campionatele Naţionale – sporturi
olimpice.
4. Se acordă ,,Diploma de merit” şi premiu antrenorilor în valoare de 300 lei pentru
antrenorii ai căror sportivi au obţinut premii la Campionatele Naţionale – sporturi
neolimpice.
NOTĂ: În situația în care un antrenor a coordonat mai mulți sportivi care au performanțe
județene, naționale, internaționale – individual sau în echipă, se va acorda premiul cu
valoarea cea mai mare.

  1. Premii acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2021, în valoare de 1.045 lei /familie