LIVE/ Toate școlile se deschid luni, elevii bolnavi trimiși acasă, ceilalți rugați să poarte mască

535

Modulul 3 al acestui an școlar începe luni, 9 ianuarie. Autoritățile au stabilit că, deși a crescut numărul de viroze și gripe, nicio școală nu să nu fie închisă. Se va face însă triajul elevilor. Purtarea măştilor este recomandată.

Reprezentanţii ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei s-au reunit azi cu cei ai DSP-urilor pentru a stabili cum se va face triajul în şcoli şi ce reguli vor urma elevii şi profesorii de luni. Autorităţile au decis că nu se impune închiderea şcolilor.

LIVE Conferință de presă susținută de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și de ministrul Educației, Ligia Deca, la sediul Ministerului Sănătății: https://fb.watch/hSy5592g4n/

Şcolile se vor redeschide în condiții normale și nu avem în vedere suspendarea cursurilor, trecerea în regim online sau în sistem hibrid. În funcție de evoluția situației epidemiologice, vom avea în vedere încheierea unui protocol comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii„, a transmis purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Elevii vor intra în şcoli numai după triaj, cei bolnavi vor fi trimişi acasă. De asemenea, autorităţile recomandă purtarea măştilor în clase pentru a limita răspândirea bolilor printre elevi şi profesori.