Atenționare meteo de precipitații mixte și depuneri de polei

92

Dacă în zonele montane și înalte se anunță zăpadă abundentă, cu depunere de strat de omăt, în Olt sunt anunțate ploi și precipitații mixte, dar șii depuneri de polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de vreme rea valabilă de azi, 14 decembrie, ora 18.00, până mâine, 15 decembrie, ora 10.00. Fenomenele vizate sunt precipitații mixte și depuneri de polei
,,În intervalul menționat în jumătatea sudică a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi mixte în Oltenia, sudul Banatului și în nordul Munteniei și predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp, îndeosebi în sud-vest.,, anunță ANM.
O atenționare Cod Galben de ninsori viscolite este anunțată pe parcursul nopții (14/15 decembrie). ,,În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Se va depune strat de zăpadă și vor fi rafale de 70…90 km/h. Îndeosebi în prima parte a nopții va ninge moderat cantitativ și local se va depune strat de zăpadă în vestul și nord-vestul Oltenei, precum și în sudul Banatului, unde vântul va sufla cu peste 55…60 km/h.,, mai anunță meteorologii.