Scade vârsta minimă de obținere a permisului de conducere pentru profesioniști

196
Imagine cu rol ilustrativ

Luând în calcul faptul că transportatorii se confruntă cu un deficit de forță de muncă de aproximativ 71.000 de posturi, Parlamentul a adoptat ieri proiectul de lege prin care a fost scăzută vârsta minimă de obținere a permiselor de conducere pentru categoriile C, CE și D, DE.

Noile modificări permit reducerea vârstei minime de obținere a unui permis de conducere pentru categoriile C, CE de la 21 de ani la 18 ani, respectiv de la 24 ani la 21 ani pentru categoriile D, DE, pentru titularii unui permis de conducere categoria B.
Prevederile legislative sunt în conformitate cu legislația europeană prin care au fost stabilite dispoziții derogatorii de la vârstele minime pentru respectivele categorii de vehicule. În prezent, 17 țări din Europa au introdus deja astfel de modificări.
Guvernul și-a propus astfel să vină în ajutor cu o soluție reală la actuala lipsă de pe piața de muncă a șoferilor profesioniști, răspunzând în același timp nevoilor urgente ale companiilor de transport rutier din România