15 sportivi din Slatina, la Campionatul Mondial de karate din Polonia

139

În doar două zile va începe la Lublin, în Polonia, Campionatul Mondial WTKU la Karate Tradițional și Cupa Mondială pentru Copii la Karate Tradițional. România va fi reprezentată de 15 sportivi de la BU-DO Karate Slatina, antrenați de Romeo Costică.

În luna octombrie, sportivi din 16 țări, printre care și peste 150 români avându-l ca antrenor național pe sensei Romeo Costică, au participat la Campionatul European de Karate Fudokan din Italia, cei mai buni deschizându-și porțile spre Campionatul Mondial din Polonia ce se va desfășura în perioada 9-11 decembrie la Lublin. Dacă de la campionatul continental Oltul s-a întors cu o dublă campioană europeană- Raisa Costică și campionul european la kata individual – Yanis Petrache, la Mondialul din Polonia delegația județului, reprezentată de clubul BU-DO Slatina, mizează pe rezultate la fel de bune. Pentru a ajunge în țara gazdă a competiției, sportivii slătineni s-au bucurat de un sprijin important venit de la o mare societate de pe platforma industrială a municipiului.

,, Mulțumim domnului Prefect Florin Homorean! Mulțumim domnului director general Adrian Popescu TMK – Artrom pentru susținerea sportului și performanței sportive a lotului ACS BU-DO karate Slatina, care va participa în Polonia la Campionatul Mondial de karate prima editie sub World Tradițional Karate do Union după unificarea WFF, WBKA, ITKF, WTKF,, a transmis antrenorul.

15 sportivi de la clubul slătinean vor lua parte la Campionatul mondial, ținta lor fiind podiumul.