Coloană de TIR-uri de 5 km, la Nădlac, cu așteptare de minim 5 ore

57
Imagine cu rol ilustrativ

Pentru a intra în Ungaria, șoferii de tir așteaptă cel puțin 150 de minute la Nădlac. În această dimineață, coloana formată pe autostrada pan-europeană înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a ajuns la cel puțin 5 kilometri

Până la votul care ar putea include România în zona liberă de circulație și care ar elimina orele de așteptare de la frontiere, coșmarul de la vamă mai ales pentru șoferii de tir se numără în ore grele de așteptare. La Nădlac II sunt deschise doar trei artere de ieşire pentru traficul greu, din cauza „lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”. astfel că pentru intrarea în Ungaria, şoferii de camioane aşteaptă, potrivit Digi24, cel puţin 150 de minute, în coloana formată pe cinci kilometri pe autostradă.

La Nădlac I (DN7), este deschisă doar o arteră de control pentru ieşirea din ţară a camioanelor, tot pentru că nu sunt suficienţi poliţişti ungari. La Vărşand, unde sunt disponibile două artere, se aşteaptă 90 de minute pentru a se intra în Ungaria.