Ziua Națională, serbată cu patriotism și fasole cu cârnați și la Redea

308

La fel ca mai toți locuitorii din zona rurală a Oltului, și comunitatea din Redea a serbat ieri cum se cuvine Ziua Națională. Manifestările au demarat la Parohia Redea de Apus II și au fost continuate împreună cu autoritățile locale cu cinstirea eroilor. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională a românilor.

1 Decembrie a adunat și la Redea localnici cu simț patriotic. Manifestările dedicate Zilei Naționale au debutat la Parohia Redea de Apus II cu un Te Deum. Casa Domnului a fost aranjată de sărbătoare, nelipsit fiind tricolorul. Alături de preotul Florin Moanță s-au aflat copii din localitate care au susținut la Centrul Educațional Multifuncțional al parohiei un scurt program artistic cu poezii și cântece patriotice.

Purtând cu mândrie elemente de port popular românesc, dar și steagul tricolor, participanții au depus flori la Monumentul Eroilor, moment urmat de un program artistic desfășurat de elevii Școlii Gimnaziale Redea. Din cadrul sărbătorii nu a lipsit tradiționala mâncare specifică acestei zile de o importanță istorică deosebită pentru orice român- fasole cu cârnați, ce a fost servită la  sediul Căminului Cultural Redea.