Transport ilegal de lemne, depistat în Oboga

277

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Rurală Bobicești au depistat aseară, în timp ce desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 643, în comuna Oboga, o autoutilitară ce transporta material lemnos, aproape jumătate din marfă nefigurând în acte. Șoferul s-a ales cu amendă și a rămas și fără lemne.

Verificarea documentelor de proveniență și a legalității transportului efectuată de către polițiștii olteni pe raza comunei Oboga aseară la o autoutilitară plină cu lemne a dus la depistarea unei ilegalități. Oamenii legii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Păușești-Măglași, județul Vâlcea, a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 14 metri cubi de material lemnos, respectiv cu 8 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în aviz.
,,Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, iar, ca măsură complementară, a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 8 metri cubi de material lemnos, ce a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Balș. Abaterea constatată a fost sancționată în conformitate cu prevederile articolului 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.