Acasă National Administrație Închisoare de la 1 la 5 ani pentru micii fermierii care își...

Închisoare de la 1 la 5 ani pentru micii fermierii care își fac singuri tratamente fitosanitare în fermă. Producătorii agricoli nefiscalizați sunt obligați să plătească firme care prestează servicii agricole

764

Printr-o ordonanță semnată de Petre Daea, producătorii agricoli nefiscalizați sunt obligați să plătească firme care prestează servicii agricole. Micii fermierii care își fac singuri tratamente fitosanitare în fermă riscă închisoare de la 1 la 5 ani. Ordonanța mai prevede că nu se mai vând erbicide și insecticide care au ambalaje de peste 1 kilogram sau 1 litru.

Ministerul Agriculturii a publicat ieri seară un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea şi prestarea de servicii cu produse de protecţie a plantelor pe teritoriul României, arată G4media.ro. Actul normativ introduce o serie de restricții în special pentru fermierii mici, care activează ca persoane fizice. De asemenea, și fermierii fiscalizați vor avea restricții pentru că, în lipsa unei autorizații, nu vor mai putea să își facă stocuri de produse pentru a evita fluctuațiile de prețuri.

Micii fermieri care aplică tratamente de protecția plantelor, cu erbicide, insecticide, fungicide și chiar regulatori de creștere, riscă pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani și amenzi de până la 15.000 de lei. De asemenea, producătorii agricoli care nu sunt fiscalizați nu vor mai avea dreptul să își lucreze, practic, pământul dacă nu fac contract cu o firmă care prestează servicii agricole.

Pentru fitofarmacii, OUG restricționează comercializarea produselor de protecția plantelor care au ambalaje de peste 1 kilogram sau 1 litru.

You cannot copy content of this page