Doi minori caracaleni au furat o mașină din curtea spitalului, i-au pus numere false și după ce au condus-o au abandonat-o

513
Imagine cu caracter ilustrativ

Doi tineri din Caracal, de 16 și 17 ani, au sustras în noaptea de 1 spre 2 noiembrie o mașină din curtea Spitalului Municipal, i-au montat numere false, au condus-o și, ulterior, au abandonat-o pe raza localității. Ieri hoții au fost reținuți și voer fi prezentați instanței azi pentru a decide dacă vor fi arestați preventiv.

Doi minori caracaleni au devenit infractori, fiind cercetați pentru pentru furt calificat, furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Ei au fost reținuți ieri, 8 noiembrie, de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Caracal, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
,,În fapt, la data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 07:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o femeie, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din aceeași localitate. La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, care au stabilit faptul că, în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism ce se afla în parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal. În urma activităților investigativ-operative, polițiștii Poliței Municipiului Caracal, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Corabia și ai Secței nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au identificat doi tineri, cu vârsta de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Caracal, bănuiți că ar fi sustras în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., un autoturism din parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal, pe care ar fi montat plăcuțe cu număr fals de înmatriculare și pe care l-ar fi condus, iar ulterior abandonat pe raza localității.,, declară Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
În urma probatoriului administrat, pe numele celor doi tineri a fost emisă ieri câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca azi, 9 noiembrie, să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.