VIDEO/ Doi adulți și trei copii au ajuns la Spitalul Balș în urma accidentului de pe Drumul Expres. Unul dintre șoferi a rămas încarcerat

1995

UPDATE2: Circulația s-a reluat la ora 22.00 în condiții normale, pe ambele sensuri de deplasare, pe sectorul de drum blocat de pe breteaua de acces a Drumului Expres12.

UPDATE: Cele cinci victime au fost transferate la UPU Slatina: tatăl politraumatizat, iar mama și cei trei copii fără răni care să le pună viața în pericol.

În această seară, în jurul orei 19.00, traficul rutier a fost blocat pe Drumul Expres Craiova-Pitești, la intrare în Balș, circulația fiind deviată prin oraș. Cinci persoane au ajuns la spitalul orășenesc. Unul dintre șoferi a fost scos de către pompieri dintre fiarele contorsionate ale mașinii.

În accidentul rutier produs pe breteaua de acces a Drumului Expres 12 (DEx12), la intrarea în orașul Balș, au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul București și un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. Cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Orășenesc Balș.
,,În urma accidentului produs pe Drumul Expres 12, au rezultat cinci victime, doi adulți și trei copii, toate victimele erau conștiente și cooperante și au fost transportate la CU Balș. La fața locului au acționat echipaje SMURD Balș și Slatina, un echipaj pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Slatina și o autospecială de stingere, prevăzută cu accesorii pentru descarcerare. De asemenea, au intervenit și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.  În urma evenimentului, șoferul unuia dintre autoturisme, în vârstă de 43 de ani, din București, a rămas încarcerat și a fost extras cu ajutorul accesoriilor specifice.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Potrivit IPJ Olt, tânărul de 22 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar șoferului celuilalt urmează a-i fi recoltate mostre biologice de sânge la unitatea spitalicească.
Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.