Zeci de depozite de semințe și legume- fructe din Olt, controlate de inspectorii veterinari: o unitate închisă, amenzi de cca 73.000 lei

200
imagine cu caracter ilustrativ

Zeci de depozite de semințe, fructe și legume de pe raza județului Olt au fost controlate zilele trecute de către inspectorii sanitar-veterinari. Așa cum era de așteptat, au fost depistate numeroase nereguli ce pun în pericol sănătatea consumatorilor, așa că verificările s-au lăsat și cu amenzi.

Echipe de inspectori din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt au efectuat o acțiune de control în domeniul nonanimal în perioada 12 -13 octombrie pe raza județului. Au fost verificate 34 de unități înregistrate pentru siguranța alimentelor, respectiv 33 de depozite de semințe de consum și 1 depozit de legume – fructe. Cel din urmă a fost și închis.

,,Urmare a neconformităților identificate au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 72600 lei și 14 avertismente. S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului depozit legume-fructe, până la remedierea deficiențelor. În urma controalelor au fost depistate o serie de neconformități, dintre care menționăm: stare de întreținere necorespunzătoare a spațiilor, a echipamentelor, igienă necorespunzătoare; depozitare necorespunzătoare a materiilor prime vegetale, fără delimitare fizică între ele; nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare; lipsă program autocontrol, nu au putut fi prezentate buletine de analiză; existența programului autocontrol, dar fără respectarea frecvenței de prelevare a probelor,, transmite DSVSA Olt.