Zeci de proiectele Erasmus pentru profesori și elevi mai bine pregătiți

381

Sfârșitul de săptămână coincide, în Olt, cu finalizarea mai multor proiecte Erasmus derulate în unitățile de învățământ. Acestea au avut ca scop creșterea nivelui de pregătire al cadrelor didactice din școlile partenere prin adoptarea de modele de predare noi, cu efect direct asupra atractivității orelor de curs și a creșterii calității actului educațional. Proiectele au avut ca obiectiv și crearea unor pagini web care să vină în sprijinul colegilor de la celelalte unități de învățământ.

Liceul Tehnologic ,,Matei Basarab” din Caracal a finalizat în aceste zile implementarea unui proiect Erasmus prin care 10 cadre didactice s-au familiarizat în Spania cu noi metode de predare, menite să crească gradul de atractivitate al orelor de curs. Obiectivul propus pentru acest proiect nu doar că a fost atins, dar a fost și depășit.

Zeci de cadre didactice din nouă țări europene au participat astăzi la Liceul Tehnologic ,,Alexe Marin” din Slatina la conferința finală a unui proiect Erasmus care și-a propus ca obiectiv, pe lângă realizarea unui schimb internațional de metode de predare în unitățile de învățământ tehnic și realizarea unui portal care să faciliteze accesul unităților de învățământ la schimburile de experiențe educaționale. Profesorii participanți s-au declarat încântați de ospitalitatea cu care au fost întâmpinați, dar și de colaborarea pe care au avut-o cu profesorii din municipiu.

 

La nivelul unităților de învățământ din Olt se află în derulare zeci de astfel de proiecte, atât în unitățile de învățământ din mediul urban, cât și din mediul rural.

Autoritățile locale din Olt fac eforturi susținute ca o dată cu pregătirea cât mai bună a cadrelor didactice, elevii să beneficieze de condiții cât mai  bune și investesc în infrastructura școlară sume importante, în mare parte atrase de la bugetul UE.

În multe dintre proiectele Erasmus+, schimburile de experiență au vizat nu doar cadrele didactice ci și elevii. Aceștia au putut observa pe viu cum se desfășoară orele în școli din țări membre ale Uniunii Europene, dar au luat contact și cu tradițiile și obiceiurile țărilor vizitate.

 

Er