Se construiesc stații de epurare în comunele Tia Mare și Rusănești. CAO a semnat contractul de lucrări

59
Imagine cu rol ilustrativ

Printre localitățile din județul Olt beneficiare ale investițiilor privind dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare derulate cu fonduri europene de către Compania de Apă Olt se numără și comunele Tia Mare și Rusănești. Operatorul anunță semnarea contractelor de lucrări pentru construirea de stații de epurare.

CAO a semnat marți, 11 octombrie, contractul de lucrări „Extinderea facilităților de tratare a apei uzate pentru aglomerările Tia Mare și Rusănești”, din cadrul proiectului, cu finanțare europeană, „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Valoarea contractului este de 14.888.618, 04 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 34 luni ( 6 luni durata de execuție a proiectului de către antreprenor, 25 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 3 luni perioada  de teste și punere în funcțiune). Perioada de garanție a lucrărilor este de 36 de luni.

,,Cele două stații de epurare vor fi amplasate în comunele Tia Mare și Rusănești, din județul Olt și vor fi prevăzute cu următoarele facilități: treaptă mecanică ( bazin de omogenizare, stație de pompare, deznisipare și separator de grăsimi), treaptă biologică și treaptă de tratare a nămolului. Nămolul deshidratat va fi evacuat sau stocat în depozitul intermediar amplasat în incinta stațiilor de epurare. Fiecare stație de epurare va deservi între 4 000 și 4 400 de locuitori.,, anunță operatorul.

Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise, asocierii SIA DYNAMIC SOLUTION SRL (lider) și SIVEDA PRO SRL.

”Acestea sunt două dintre cele nouă stații de epurare noi pe care Compania de Apă Olt le construiește în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă, ”Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”. Prin toate investițiile pe care le facem în cele 17 comune, printre care se află și Tia Mare și Rusănești, contribuim la dezvoltarea acestor localități, protejând și îmbunătățind calitatea mediului și sănătatea cetățenilor. Ne implicăm activ în viața comunităților locale, pentru că noi suntem parte din fiecare comunitate”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Acesta este unul din cele 26 de contracte de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020″, cu o valoare totală eligibilă de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

De asemenea, în cele două comune se execută și lucrări de extindere a rețelelor de apă și apă uzată.  Rețeaua de alimentare cu apă din comuna Rusănești se va extinde cu 10,819 kilometri, iar rețeaua de apă uzată cu 8,836 kilometri.  În comuna Tia Mare, rețeaua de canalizare se va extinde cu 7,772 kilometri.