Jandarmii, mobilizați cu forțe sporite în Olt. Vezi cu ce ocazie

149

În perioada 23-25 septembrie, în județul Olt vor fi suplimentate efectivele de jandarmerie pentru a desfășura misiuni de asigurare și menținere a climatului de ordine și siguranță publică, pază și protecție instituțională și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Măsura este luată în contextul organizării unor manifestări cultural-artistice și sportive la care  se estimează participarea unui număr mare de persoane.

IJJ Olt se mobilizează cu forțe sporite și în acest sfârșit de săptămână.  Jandarmii vor fi prezenți împreună cu celelalte forțe angrenate în asigurarea măsurilor de ordine și liniște publică, în zilele de 23, 24 și 25 septembrie, în municipiul Slatina, cu prilejul organizării evenimentului cultural-artistic ”Oltenii și restul lumii”, la care se preconizează participarea unui număr semnificativ de persoane.

PROGRAM Festivalul „Oltenii &… restu’ lumii”. Vin la Slatina actori mari și artiștii: Feli, Damian Drăghici, Carmen Chindriș, Eugenia Nicolae | Realitatea Oltului

De asemenea, în zilele de 23 și 24 septembrie vor fi asigurate măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării meciului de fotbal în cadrul Ligii a III-a între echipele ACS Vedița Colonești și CSM Alexandria, precum și cel al Cupei României între echipele CSO Petrolul Potcoava și Viitorul Dăești.

,,Misiunile jandarmilor au în vedere asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, buna desfăşurare a manifestărilor ocazionate de aceste evenimente, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, încălcarea normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale. Având în vedere faptul că se estimează participarea unui număr mare de persoane, atât organizatorii, cât şi participanţii, au obligaţia să respecte toate reglementările prevăzute de legislaţia în vigoare pentru prevenirea oricăror fapte ce pot afecta siguranţa cetăţenilor şi programul manifestărilor. ,, anunță IJJ Olt.