Monstrul din Caracal își va afla sentința mâine. Procurorii au cerut 30 de ani de închisoare

185

După mai multe amânări, mâine, 23 septembrie, Gheorghe Dincă, supranumit monstrul din Caracal, își va afla sentința. Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu au dispărut fără urmă, fiind răpite în primăvara anului 2019 de către Dincă și sechestrate la locuința acestuia.

Tribunalul Olt a amânat pronunțarea în dosarul Caracal pentru data de 23 septembrie, cazul ajungând la final după trei ani de cercetări și termene de judecată. Mâine este așteptată pronunțarea în acest caz în care Gheorghe Dincă este acuzat de răpirea, violarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, două adolescente dispărute de pe raza municipiului.  În dosar a fost judecat pe fond și Ștefan Risipițeanu.

Pentru Dincă, procurorii au solicitat pedeapsa maximă de 30 de ani pentru toate cele opt acuzații grave, în timp ce pentru Risipițeanu, acuzat de viol, s-a cerut 12 ani de închisoare. Bărbatul acuzat de răpirea, violarea, ucidere și distrugerea cadavrelor speră să scape de o parte dintre acuzații susținând că nu le-a ucis pe tinere și că ele au fost luate din casa sa din Caracal de persoane necunoscute. Trebuie precizat că Dincă și-a schimbat declarațiile date în cursul cercetării penale susținând că ele au fost date la solicitarea anchetatorilor și că a fost forțat să declare că le-a ucis pe cele două adolescente.

Luiza Melencu a fost răpită de Gheorghe Dincă pe 14.04 2019 după ce a fost luată la ocazie. La fel a procedat și cu Alexandra Măceșanu, trei luni mai târziu

Procesul a fost finalizat în data de 16 iunie 2022, iar Gheorghe Dinca își așteaptă sentința în Penitenciarul Craiova. Bărbatul și-a recunoscut faptele, cu excepția uciderii Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, despre care susține că ar fi încă în viață.