Aproape 500 de amenzi și 76 de permise de conducere reținute în Olt, în week-end

63

Acțiunile derulate în trafic de către polițiștii olteni în acest sfârșit de săptămână s-au soldat cu sute de amenzi aplicate șoferilor depistați încălcând legislația rutieră. Câteva zeci dintre ei au fost lăsați și pietoni.

În perioada 19 – 21 august, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat activitățile pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Au fost aplicate 482 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 170.000 de lei.
,,Pentru abaterile constatate, au fost reținute 76 de permise de conducere, dintre care 54 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 13 pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 21 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
Cu dosare penale s-au ales 14 șoferi, dintre care șase pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cinci pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și trei pentru refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.
Recordul alcoolemiei a fost depistat ieri, 21 august a.c., în jurul orei 12:15, pe strada Principală din comuna Movileni, de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul București, care conducea având o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
,,Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice.,, anunță IPJ Olt.