Siminica Mirea, unul dintre cei mai activi parlamentari români

108

Senatorul de Olt, Siminica Mirea, se numără printre cei mai activi parlamentari români din actualul Legislativ. Doar în acest an, demnitarul oltean a inițiat și semnat 30 de inițiative parlamentare, proiecte de lege și propuneri legislative. Cele mai multe dintre demersurile sale vizează modificări legislative din domeniul sănătății, al educației și al finanțelor publice.

Printre demersurile senatorului Siminica Mirea din acest an se regăsesc o serie de inițiative de modificare a unor legi, dar și de completare a legislației actuale din domenii diverse. Cele mai multe vizează domenii precum sănătatea, agricultura, administrația locală, dar și statutul unor categorii profesionale. Iată mai joc câteva dintre inițiativele demnitarului oltean: ,,Propunere legislativă privind stabilirea măsurilor de sprijin a întreprinderilor mici şi mijlocii, a căror activitate este afectată de creşterile de preţuri şi tarife la energie, gaze şi combustibil”, ,,Proiect de Lege pentru anularea unor obligaţii fiscale”, ,,Proiect de Lege pentru modificarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000”,,,Proiect de Lege pentru declararea florii de bujor ca Floare Naţională a Românie”, ,,Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.360/2002 privind Statutul poliţistului”, ,,Propunere legislativă pentru modificarea art.21 alin.(1) din Legea nr.223/2015 privind Pensiile militare de stat” și ,,Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat”.

Două dintre inițiativele sale au trecut de votul Parlamentului aflându-se la președinte pentru promulgare. Este vorba de: ,,Proiect de Lege pentru anularea unor obligaţii fiscale” și ,,Proiect de Lege pentru completarea Legii drepturilor pacientului nr.46/2003”.

De la preluarea actualului mandat, senatorul Siminica Mirea a inițiat 44 de propuneri legislative, 6 dintre ele devenind legi.

concomitent, ea a desfășurat o bogată activitate și în teritoriu, primind în audiență sute de olteni și participând la numeroase activități organizate de autoritățile locale.