„FesTin” aduce la Caracal patru zile de spectacole teatrale, concurs pentru tineri și ateliere de teatru și film

86

După o pauză pandemică de trei ani, Caracalul va fi din nou învăluit în magia teatrului și filmului de scurt metraj, cu tineri concurenți talentați, care au şansa unei întâlniri cu oameni de teatru şi film în cadrul atelierelor de lucru şi în cadrul concursurilor, dar și spectacole deschise publicului larg. Startul celei de-a XII-a ediții a Festivalul de Teatru şi Film de Scurt Metraj pentru Tineret „FesTin” va fi dat pe 23 august, organizatorii anunțând regulamentul și termenul de înscriere- până la 1 august.

Festivalul de teatru şi film de scurt metraj strânge în Caracal zeci de tineri talentaţi anual, dar și specaliști.  Primăria Caracal şi Centrul Cultural Caracal anunță organizarea unei noi ediții „FesTin”, destinate liceenilor din clasele IX –XII din instituțiile de învățământ normal, vocațional, precum și Școlilor de Arte și cadrelor didactice care îi îndrumă.

,,După 3 ani de pauză, dăm startul unei noi provocări pentru fesTinerii din țară.

Teatru, film, muzică, workshop-uri, personalități din lumea teatrului și a filmului vă așteaptă în perioada 23-26 august, la cea de-a XII-a ediție fesTin – festivalul de teatru și film de scurt metraj pentru tineret.

Grăbiți-vă! Data limită de înscriere este 1 august 2022. ,, a anunțat Centrul Cultural Radu Șerban Caracal.

Festivalul este structurat pe două secțuni: teatru și film de scurt metraj, presupunând workshop-uri și concurs.  Tinerii vor fi înconjurați de specialiști în domeniu, care nu vor avea numai rolul de a le evalua evoluțiile în concurs, ci îi vor învăța în cadrul atelierelor de lucru tehnici de respiraţie, dicţie, improvizaţie, mişcare scenică, prezentare discurs, comunicare, mimă, pantomimă, componentele scenariului de film, rolul creator al camerei de filmat, fenomenul sonor în relaţia cu imaginea, funcţiile artistice ale montajului, lumina şi culoarea în film, stilurile, genurile şi tendinţele cinematografice, tehnica de scriere a unui scenariu de scurt metraj, tehnici de filmare, precum şi scrierea unui scenariu pentru un film de 3-5 minute care se va realiza de către participanţii la ateliere şi care va fi proiectat în ultima zi a festivalului.