Sechestru pe două hidrocentrale din România, în mega operațiunea ”Ceața neagră”. Ar aparține clanului mafiot `Ndragheta

232

Garda de Finanţe a anunţat încheierea unei operaţiuni antimafia, intitulate „Black fog” („Ceaţă neagră”), condusă de unitatea de poliţie economică şi financiară Bologna şi coordonată de Direcţia districtuală Antimafia (Dda) din Bologna. O percheziție a unui clan din temuta grupare `Ndrangheta a dus la două hidrocentrale din România.

Operaţiunea identificat tranzacţii de transfer de valori (bani murdari) imputabile afacerilor clanului Iamonte din `Ndrangheta , reinvestite în nordul Italiei şi mai ales în străinătate, între Elveţia, Bulgaria şi România. Între aceste bunuri sechestrate se numără și două hidrocentrale din România.

Potrivit DC News, anchetatorii au scos la iveală şi gestiunea sub acoperire de către unul dintre suspecţi şi complici, prin companii paravan înfiinţate conform legislaţiei române, a două hidrocentrale din România (înregistrate oficial de o companie cu sediul în provincia Trento) în măsură să genereze venituri de două milioane de euro pe an, pe lângă disponibilitatea a numeroase relaţii financiare cu bănci elveţiene (inclusiv 1, 6 milioane de dolari americani mutaţi ulterior într-un cont din San Marino) şi deţinerea de proprietăţi de prestigiu în Bulgaria şi investiţii în titluri americane gestionate prin transferuri „deghizate” în împrumuturi între companii străine în valoare de 15 milioane de euro, scrie antimafiaduemila.com.

Tot în cadrul operaţiunii „Ceaţa Neagră”, aproximativ cincizeci de agenţi, coordonaţi de comandamentul provincial din Bologna şi aparţinând, de asemenea, departamentelor corpurilor din Milano, Trento şi Reggio Calabria, au efectuat , pe teritoriul naţional şi în ţările în cauză, măsuri preventive personale şi reale împotriva diferitelor persoane şi în special sechestrul bunurilor în valoare de 4 milioane de euro.