Elevi și profesori din Portugalia și Italia, oaspeții Liceului Titulescu Slatina, în vizită la IȘJ Olt și CJ Olt

552

Începând cu anul 2019, Liceul Teoretic Nicolae Titulescu Slatina derulează un proiect Erasmus+ cu parteneri licee din Italia, România, Portugalia și Franța. Ultima activitate se derulează în aceste zile în România, la Slatina, oaspeți fiind elevi și profesori din Italia și Portugalia.

Dacă în luna martie șase elevi din cadrul Liceului Teoretic Nicolae Titulescu Slatina însoțiți de trei cadre didactice au participat în Barreiro, Portugalia, la mobilitatea din cadrul proiectului Proiectului Erasmus + KA229 “Patrimoniul european și cetățenia ecologică pentru prevenirea abandonului școlar” derulat de liceul slătinean, zilele acestea partea românească a proiectului este gazda ultimei mobilități.

Liceeni și cadre didactice din Italia și Portugalia au sosit în urmă cu trei zile în Slatina, vizita fiind derulată pe parcursul a șapte zile în care echipa de proiect a Liceului Titulescu (formată din unsprezece elevi, două cadre didactice și un responsabil financiar) a pregătit dezbateri pe teme de mediu, ateliere, vizite la obiective din județ și din țară, prezentare de port popular și obiceiuri românești, istorie, cultură, etc.

Azi, oaspeții au vizitat  Inspectoratul Școlar Județean Olt și Consiliul Județean Olt.