Directorul Colegiului Minulescu a demisionat. Primarul mai așteaptă ca și alții să-i urmeze exemplu

497

Directorul Colegiului Național ,,Ion Minulescu” și-a înaintat astăzi demisia de la conducerea prestigioasei unități de învățământ slătinean. El și-a înaintat demisia membrilor comisiei speciale a ISJ Olt care a desfășurat astăzi o anchetă la unitatea de învățământ, în urma scandalului privind focarul de toxiinfecție izbucnit în unitatea de învățământ.

O comisie din cadrul IȘJ Olt a fost prezentă astăzi la Colegiul Național ,,Ion Minulescu” pentru a vedea cum a fost posibilă izbucnirea focarului de toxiinfecție alimentară. În timpul controlului care a vizat aspecte legate de managementul unității de învățământ, înainte de finalizarea anchetei, Cristian Ionescu, directorul unității de învățământ și-a înaintat demisia.

Primarul municipiului Slatina a salutat gestul directorului, dar susține printr-o postare pe pagina sa de socializare că gestul acestuia trebuie urmat și de unii dintre subalterni.

„Apreciez gestul domnului director al Colegiului „Ion Minulescu”, Cristian Ionescu, care şi-a asumat vina şi a demisionat din funcţie. Dar ar trebui să se simtă şi unele dintre persoanele aflate în subordinea sa, oameni care nu şi-au făcut datoria fie din rea voinţă, fie din incompetență! A fost un cerc vicios, în urma căruia au avut de suferit copiii noştri. În calitate de primar şi de părinte, susţin în continuare solicitarea ca autorităţile competente să continue controalele şi să găsească sursa contaminării de la cantina şcolii. De asemenea,  le reamintesc tuturor domnilor şi doamnelor directori cât și administratorilor unităților de învățământ, pentru că ei se ocupă direct de achizitiile publice ale școlilor, că dacă au luat un examen, nu înseamnă că sunt de neatins, indiferent de conduită şi de ceea ce fac din poziţia de manager sau administrator! Reamintesc părinților și profesorilor din municipiul Slatina că Primăria alocă anual unităților de învățământ aproximativ 160 miliarde lei vechi pentru care directorii și administratorii sunt direct responsabili de cheltuirea banilor publici”, a transmis Emil Moț.