196 de locuri fără taxă la Școala Postliceală Sanitară de Stat, cu practică în străinătate

2747

140 de locuri la cursuri postliceale de zi – domeniul sănătate și asistență pedagogică și 56 locuri la estetica și îngrijirea corpului omenesc este oferta educațională pentru școlarizarea în anul 2022- 2023 la Postliceala Sanitară de Stat Slatina. Instituția le oferă cursanților posibilitatea de a efectua stagii de practică în străinătate, iar candidații ar putea scăpa de susținerea examenului de admitere dacă se dovedesc mai puțini decât numărul de locuri.

Singura școală de stat sanitară din județul Olt și totodată și singura fără taxe- Școala Sanitară Postliceală din Slatina și-a anunțat oferta educațională pentru anul școlar 2022- 2023. Școala pregătește viitorii asistenți generaliști, de farmacie, de laborator, de balneofiziokinetoterapie și recuperare (durata studiilor- 3 ani), iar anul acesta este al doilea în care a cuprins în oferta educațională încă două calificări foarte căutate-  cosmetician și tehnician maseur, cu durata cursurilor de doi ani de zile.

În viitorul an școlar, postliceala de stat și-a propus să curseze  196 de persoane, cuprinse în 7 clase. Oferta cuprinde pe lângă predarea noțiunilor teoretice și efectuarea de stagii de practică de o lună de zile în Spania și Italia pentru asistenții medicali generaliști anii I, II și III.

Unitatea de învățământ postliceal sanitar va organiza concurs de admitere doar în situația în care numărul candidaților înscriși va depăși numărul de locuri alocate noului an școlar. Înscrierea se face cu sau fără diplomă de Bacalaureat, începând cu luna iunie la sediul din str. Ecaterina Teodoroiu, corp C Liceul Metalurgic Slatina.