147 de ani de liberalism. Președintele PNL Olt: Doar împreună putem fi o forță! 

85

Cea mai veche formațiune politică din țară împlinește astăzi 147 de ani. Cu această ocazie, președintele liberalilor olteni le transmite colegilor  ce poartă cu mândrie făclia liberalismului că îi respectă și că doar împreună, uniți, pot fi o forță.

Unul din principalele partide din România, înființat sub nume de Partidul Național Liberal la 24 mai 1875, împlinește astăzi 147 de ani. De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923, și relansarea economică după criza din 1929–1933.

Astăzi, la ceas aniversar, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, senator de Olt, le-a transmis colegilor un mesaj, în care îi îndeamnă să rămână demni și puternici.

,,În urmă cu 147 de ani, I.C. Brătianu aprecia partidul abia înființat, PNL, ca fiind nu un partid mare și modern, ci un spirit coagulat. La 147 de ani distanță, Partidul Național Liberal și-a păstrat demnitatea sădită cu mîndrie de cei care i-au pus temelia, întorcând cu mîndrie, de-a lungul vremii, multe file de istorie demne de memoria ctitorilor săi.
Mă înclin astăzi, la ceas aniversar, cu recunoștință și considerație în fața istoriei partidului emblemă a democrației românești.
Mă înclin cu respect în fața oamenilor care poartă cu mândrie făclia liberalismului.
Respect valorile și principiile liberale și cred că lecția cea mai bună pe care întemeietorii acestui partid ne-au dat-o este faptul că doar împreună putem fi o forță. Unitatea, armonia, comportamentul , mesajul în consonanță cu ceea ce așteaptă românii de la noi au fost și sunt singurele principii pe baza cărora s-a construit și construim în continuare liberalismul românesc.
La mulți ani, colegi liberali!
La mulți ani, PNL!, este mesajul președintelui Voiculescu.