Diana Țolu, în lotul restrâns al României pentru Olimpiada Internațională de Matematică din Oslo. Mai are două baraje de trecut

290

Societatea de Științe Matematice din România a anunțat elevii calificați în lotul restrâns al țării pentru Olimpiada Internațională de Matematică, după primele baraje. Numărul lor se va înjumătăți, urmând să mai fie organizate două baraje. Printre matematicienii rămași în cărți pentru a reprezenta România la Oslo, competiție la care participă peste o sută de țări, este și slătineanca Diana Țolu.

Ultima mare competiție de matematică, Olimpiada Balcanică din Cipru, a adus României locul I pentru echipa României, din care a făcut parte și slătineanca Diana Țolu. Matematiciana de aur a Oltului a obținut medalia de argint, performanță care s-a adăugat celei de luna trecută, când Diana s-a întors cu medalia de aur și locul I cu lotul României în rândul țărilor europene la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete din Ungaria.

Elevă în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică București și absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina, Țolu se pregătește să reprezinte România la o nouă competiție importantă: Olimpiada Internațională de Matematică organizată în iulie la Oslo. După primele baraje, slătineanca a ajuns în lotul restrâns, printre cei 14 elevi calificați. Urmează însă noi baraje. ,,Următoarele două baraje, în urma cărora se vor selecționa cei șase elevi care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională în 2022, vor avea loc pe 28 și 29 mai 2022 începând cu ora 10:00 la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București.,, a anunțat SSMR.

La Olimpiada de anul trecut, organizată în Rusia, România a obținut locul 27, cu trei medalii de argint și două de bronz, în competiția dominată de China, Rusia și Coreea de Sud. Diana Țolu a câștigat o medalie de argint.

Mai multe despre Diana:

Diana Țolu, felicitată de premier și ministrul Educației | Realitatea Oltului