FOTO- VIDEO/ Polițiștii olteni, pregătiți să intervină prompt, în situații speciale. Stagiile sunt săptămânale

145

Polițiștii olteni sunt pregătiți săptămânal să acționeze cu profesionalism în orice situație. La nivelul județului, stagiile cuprind câte 20- 30 oameni ai legii.

Serviciul de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, înființat în luna august a anului 2021, asigură, coordonează și controlează realizarea activităților de formare profesională, prin pregătirea polițiștilor din cadrul unității și evaluarea performanțelor individuale ale acestora. Săptămânal, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sunt programați între 20 și 30 de polițiști, care iau parte la stagii practice, constând în: ședințe de pregătire fizică și autoapărare; pregătire tactică; pregătirea în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare; pregătirea în domeniul conducerii autovehiculelor de serviciu, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar, impus de situații deosebite.
,,Structura este formată din ofițeri instructori și specialiști și are scopul de a instrui și forma politiștii pentru eficientizarea muncii acestora în misiunile specifice, pentru a face față provocărilor mediului operativ, la standarde de perfomanță europene. Astfel, prin activitatea Serviciului de Pregătire Profesională se construiește o poliție modernă și mai bine pregătită, pentru a acționa cu profesionalism în orice situație.,, declară Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
VIDEO: