A fost prelungită perioada de autorecenzare din cadrul recensământului populației și locuințelor

333

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis să prelungească până pe data de 27 mai, inclusiv, perioada în care se poate face autorecenzarea.

Președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, a anunțat că, în urma interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie în ultimele zile, peste 400.000 de chestionare completate zilnic, comparativ cu o medie de 120.000 de chestionare completate pe zi în perioada anterioară, perioada în care se poate face autorecenzarea se va prelungi. Noul calendar prelungește recenzarea în online până pe 27 mai. Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.
,,Suntem peste cota de autorecenzare din câteva țări din UE, am depășit Bulgaria, Croația. Putem să vă spunem că am recenzat, ca să fac o comparație, toată populația Bulgariei, deși suntem pentru prima dată când facem un recensământ digital.”, a precizat Tudorel Andrei.

Până la această oră, au fost completate peste 8.500.000 de chestionare. Fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat primește o zi liberă.