Belgienii caută 155 de muncitori români în agricultură

73

Un angajator belgian din regiunea Flandra caută, prin intermediul serviciului Eures al ANOFM, 155 de muncitori necalificați români în domeniul agricol pentru muncă sezonieră.

40 de muncitori în sere, 50 la cultivarea căpșunilor și 65 la cultivarea de flori și legume caută în România un angajator din Belgia.

Pentru lucrătorii din sere, activitatea presupune munci de la plantare și îngrijire a plantelor până la culegerea fructelor, ambalare și etichetare. Salariul minim oferit este de 9,69 euro brut/ oră și se oferă cazare contra unei sume mici de bani, care să acopere utilitățile.

Același salariu este oferit și pentru cei 50 de muncitori necesari pentru cultivarea căpșunilor, precum și pentru cei 45 pentru cultivarea legumelor. Pentru cei 20 de salariați ce vor fi recrutați pentru cultivarea florilor, salarul minim este de 10,59 euro brut/ oră. Cunoașterea limbii engleze constituie un avantaj.

Termenul limită pentru aplicare este 31 iulie. Oltenii interesați pot  transmite CV în limba engleză menționând în titlul email-ului „seasonal work” la următoarele adrese: international@vdab.be și alina.ciorchelia.bc@anofm.gov.ro. Cei care nu folosesc tehnologia pot apela la ajutorul consilierului Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt cu sediul în Slatina. Doar persoanele selectate vor fi contactate.