VIDEO-Balșul, tranzitat prin oraș în 22.57 minute, pe centură în… 5.44 minute

541

Dacă până acum în 5 minute de cele mai multe ori mașinile nu avansau în traficul din Balș decât câțiva metri, acum pot trece de întreaga urbe pe varianta ocolitoare dată în folosință joi, 21 aprilie. CNAIR a filmat ieri cronometrând ambele variante de traseu, arătând astfel cât de utili sunt cei 16 km ai Drumului Expres Craiova-Pitești deschiși traficului pentru a evita coșmarul traversării urbei de pe Olteț.

Primii 16 kilometri de drum expres din România au fost deschiși traficului  în județul Olt. Este vorba despre varianta de ocolire a orașului Balș- lotul 1, tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești. Acum, distanța  dintre nodul Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) se poate parcurge în 5min și 44sec. Spre deosebire de traversarea urbei, ce poate lua de cel puțin patru ori mai mult timp, în varianta fericită când pe traseu nu circulă tiruri multe. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demonstrat acest lucru prezentând o filmare paralelă cu tranzitarea Balșului și prin oraș, și pe varianta ocolitoare:

https://fb.watch/cyK-r5yZN4/

Deocamdată, viteza maximă permisă pe centura Balșului este de 100 km/h, urmând ca ea să fie crescută la 120 km/h după ce președintele Iohannis va promulga legea adoptată deja de Parlament ce stipulează viteza de circulație pe drumurile expres.

Accesul pe centura Balșului se face astfel: pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș; pe relația Pitești-Craiova, accesul se face prin sensul giratoriu construit pe DN65, spre localitatea Piatra- Olt.