Cât au dat oltenii pe carnea de miel?

393

Oltenii au dat anul acesta mai mulți bani pe kilogramul de carne de miel, comparativ cu anii trecuți. Prețul a fost, însă, mai mic decât în alte județe. În pentrul de sacrificare de la Slatina, carnea de miel s-a vâbdut cu 35 de lei kilogramul. Astăzi a mai scăzut. Cei care se decid să cumpere o mai pot face până la ora 13.

Carnea de miel, tradițională pentru masa de Paște, a fost anul acesta mai scumpă. Cum și veniturile românilor au scăzut, aceasta s-a vândut în cantități mai mici. Dacă în galantarele magazinelor mici sau mari prețul se învârtea în jurul a 50 de lei kilogramul, la crescători carnea s-a vândut și cu 30 de lei kilogamul.

În punctul de sacrificare a mieilor din Slatina, prețul a fost de 35 de lei pe kilogram. Cei care au ales să lase pe ultima sută de metri cumpărarea mielului pentru masa de Paște au fost mai norocoși. Astăzi, crescătorii au optat să negocieze prețul pentru a nu se întoarce acasă cu mieii sacrificați.  În plus. cei care nu și-au permis să cumpere un miel îneg au putut opta pentru a achiziționa o jumătate sau un sfert.