Sorin Oprescu află verdictul final în dosarul de corupţie. Fostul primar, prins cu mita în portbagaj

213

Curtea de Apel București ar putea stabili, vineri, decizia definitivă în dosarul de mare corupție al fostului edil al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat deja, la 5 ani și patru luni de închisoare cu executare pentru aderare la GIO și fapte de mare corupție.

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, urmează să afle vineri verdictul final în dosarul mitei de 25.000 de euro pe care procurorii DNA i-au găsit-o în portbagajul maşinii pe 5 septembrie 2015. Fostul edil a primit, în procesul de fond, o condamnare de 5 ani şi 4 luni de închisoare.

Curtea de Apel București, a rămas, în 28 ianuarie, în pronunțare pentru a treia oară în cazul apelurilor fostului edil al Capitalei, medicul Sorin Oprescu și a inculpaților judecați și condamnați deja în fond pentru fapte de mare corupție.

După ascultarea concluziilor finale privind o schimbare de încadrare juridică nefavorabilă celor judecați, inculpații au vorbit din nou în fața judecătorilor CAB, în ultimul cuvânt.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a avut un discurs lung, pe parcursul căruia a prezentat prin propria optică mersul acestui dosar, în care a primit deja o condamnare cu executare pentru faptele de care este acuzat.

Astfel edilul a reclamat în fața Curții un magistrat de la Tribunalul București care l-ar fi umilit la un moment dat, când se judeca o contestație.

„Un judecător mi-a spus din scaun, la o contestație, `marș de aici cu prostiile astea, că nu te-a chemat grefierul`. După ce a ieșit la pensie, a venit să îl operez eu. L-am operat, că sunt medic”, a declarat Oprescu.

Mai mult, Sorin Oprescu susţine că ar fi avut o întâlnire cu un general SRI, care i-ar fi cerut să intervină la o licitație, pe vremea când Oprescu era director de spital.

„Mi-a fost milă când s-au deranjat generalii SRI… Pardon, un general de la SRI, care a venit să îmi spună că e o operațiune în curs de desfășurare… Și am spus nu, să nu participe la licitație (n.r. – persoana în favoarea căreia a intervenit generalul) că e nelegal”, a spus Oprescu, potrivit surrsei citate.

La precedentul termen, Sorin Oprescu a cerut la final achitarea pentru toate faptele de care e acuzat.