Alertă pe Aeroportul Otopeni! Trupele speciale au intervenit imediat: „Pasagerii au început să țipe că are cuțit”

493

Traficul aerian pe Aeroportul Internațional Otopeni a fost blocat joi seară după ce piloții unei curse WizzAir de la Copengaha la București au declanșat procedura de urgență la bord și au alertat autoritățile la sol că la bordul aeronavei are loc un conflict. Doi bărbați s-au luat la bătaie chiar în timpul zborului, ia piloții au declanșat alerta maximă „May Day”, după ce au primit informații că unul dintre călători deținea un cuțit.

Un avion al companiei aeriene WizzAir a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul Otopeni joi seară, în urma unui conflict iscat la bord, între doi pasageri care s-au luat la bătaie în timpul zborului.

Aeronava, care avea la bord 196 de pasageri, a aterizat de urgență, după ce piloții au declanșat alerta maximă „May Day”.

Traficul aerian a fost blocat, iar piloții au solicitat intervenția forțelor de ordine imediat ce au primit informația că unul dintre pasageri ar deține o armă albă.

Potrivit primelor informații, pasagerul agresiv, care a iscat conflictul, se afla în stare avansată de ebrietate:

„Persoana în cauză în stare de ebrietate avansată s-a luat de vreo 2 pasageri în timpul zborului. Echipajul l-a mutat ca să oprească conflictul, după care a început să se ia de alte persoane.

Ulterior, s-a ridicat de pe scaun și a făcut scandal în tot avionul, iar unii pasageri au început să țipe că are cuțit.

El avea ceva în mână, dar nu cuțit, nu era nimic ilegal cu care să fi trecut de filtrul de control.

Piloții au primit informația că e cuțit, au declanșat starea de alertă pentru situații de urgență May Day, pentru aterizare de urgență. Ei oricum trebuiau să aterizeze aici, dar cum au aterizat, așa a rămas avionul, nu l-au tras în poziție pe pistă. A venit Poliția de Frontieră, brigada antitero a SRI”, a declarat un martor al incidentului, pentru libertatea.ro.

Bărbatul de 44 de ani, care a iscat conflictul, a fost preluat la aterizare de către polițiștii de frontieră și dus la audieri. Autoritățile au declarat că pe numele acestuia urmează să se întocmească un dosar penal, pentru încălcarea prevederilor Codului aerian:

„Motivul, un pasager român în vârstă de 44 ani a provocat un scandal la bordul aeronavei care venea din direcţia Copenhaga-Bucureşti.

Bărbatul, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a fost preluat din aeronava la aterizare de către Poliţia de Frontieră, urmând a se întocmi lucrare penală pentru încălcarea prevederilor Codului aerian( art. 119 alin 2)”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.