Temperaturi de până la 23 de grade. Cum va fi vremea până la finele săptămânii

99

E primăvară, în sfârșit, și în… termometre. Temperaturile continuă să crească, se vor atinge și 23 de grade.  Valorile înregistrate sunt mai potrivite pentru luna mai.

Azi avem parte de o zi foarte frumoasă, cu cer senin în majoritatea zonelor. Temperaturile continuă să crească. Maximele pleacă de la 12 grade în depresiuni și ating 22-23 de grade în sudul și în sud-vestul țării.

În Dobrogea și Bărăgan maximele ajung pe la 20 grade; însă la malul mării va fi mai răcoare și se vor înregistra 15 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei norii vor fi rari pe timpul zilei și vântul va atinge viteze de 45…55 km/h. După prânz se ating 20-21 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi 17-18 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se ating în jur de 17 grade.

În vestul țării, după prânz se ating cel mult 18 grade Celsius.

În sud-vestul țării  maximele urcă spre 23 de grade. În sud-vestul Olteniei, vântul va suflă cu viteze de 45…55 km/h, iar în sudul țării temperaturile ajung până la 22 de grade în Lunca Dunării.

Vineri, se răcește și temperaturile coboară spre normal. După prânz, norii se adună treptat și vor fi condiții de averse slabe, iar vântul va crește în intensitate. Sâmbătă temperaturile cresc din nou și se ating 18 grade. Cerul va fi curat pe tot parcursul zilei și vântul mai activ.

Duminică se vor înregistra 20 de grade, iar în noaptea de duminică spre luni se ating 5 grade.