Ciolacu cere Guvernului să clarifice situaţia TMK Artrom: Nicio ţară europeană nu a sancţionat angajaţii companiilor producătoare

271

După ce ieri senatorul de Olt Siminica Mirea a solicitat Guvernului să intervină de urgență pentru a clarifica situația TMK astfel încât conturile companiei să fie deblocate iar cei 2400 de angajați ai Artrom Slatina și TMK Reșița să-și primească salarile, azi și președintele PSD, Marcel Ciolacu, ia atitudine.

Marcel Ciolacu cere Guvernului să clarifice legal şi rapid situaţia firmei TMK Artrom, unde angajaţii sunt afectaţi de sancţiunile impuse Rusiei de statul român. Cei 2400 de salariați ai TMK de la Artrom Slatina și uzina de la Reșița au rămas fără salarii după ce conturile companiei au fost blocate de bănci ca urmare a sancțiunilor impuse de UE oligarhilor ruși. Deși compania nu mai are acționariat rusesc, iar reprezentanții companiei și sindicaliștii au făcut numeroase demersuri către autorităților române și bănci, situația nu s-a rezolvat.

„Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin! Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare”, a scris Marcel Ciolacu, azi, pe Facebook.

Liderul PSD a cerut Guvernului să clarifice situația firmei.

„Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru #România sunt importanți #românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a #economiei românești! Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similare”, a mai transmis Ciolacu.

Ieri, sindicaliștii au anunțat și prima formă de protest: renunțarea de către salariați la serviciile bancare oferite de unitățile care au blocat conturile companiei:

Cei 2400 de angajați Artrom Slatina și TMK Reșița vor RENUNȚA la serviciile băncilor care au blocat conturile companiei | Realitatea Oltului