Profesoară anchetată pentru că a vrut să scoată o elevă dintr-un bar, cu forța

225

O profesoară de la un liceul din județul Botoșani este anchetată de poliţişti pentru purtare abuzivă, după ce vrut să o scoată dintr-un bar pe o elevă care chiulea de la ore. Reclamația a fost depusă chiar de tatăl fetei.

Este anchetă în cazul unei profesoare de la un liceu din județul Botoșani, după ce a mers într-un bar și a vrut să scoată o elevă care chiulea de la ore de acolo.

Fapta s-ar fi petrecut în dimineața zilei de 6 ianuarie a.c., după ce cadrul didactic, diriginte al clasei, a făcut prezența înainte de începerea orelor. Colegii i-au spus că fata avea să întârzie, aflându-se în incinta unui local din apropiere, unde funcționează și un magazin alimentar.

„Fata a mers acolo să-și ia mâncare, avea dată deja o comandă și aștepta. Era vorba despre o întârziere de circa jumătate de oră. Diriginta s-a dus după ea și a făcut o adevărată criză. A lovit-o cu umbrela, a tras-o de păr, a bruscat-o și a țipat la ea. Apoi a scos-o din bar și în drum spre școală i-a mai dat o palmă. În fața clasei, a umilit-o și a spus despre ea că e prostituată sau că se droghează. Fiica mea are șase absențe la școală, toate fiind cu știrea mea. E un copil cuminte și nici nu încape vorbă despre fapte de genul celor reproșate de profesoară”, a povestit tatăl tinerei.

El a depus plângere la Poliție în cursul zilei de marți, după aproape trei săptămâni de la incidentul reclamat.

„Nu am sesizat nicio autoritate în acel moment, pentru că am luat în calcul că era posibil ca fata să nu spună adevărul exact așa cum a fost. Între timp, am vorbit cu unii colegi, am vorbit cu oamenii care au fost în incita barului și ne-am convins că trebuie să depunem plângere”, a adăugat tatăl elevei.

Instituțiile abilitate au demarat cercetări cu privire la acest caz, pentru a stabili dacă și în ce condiții a avut loc agresiunea.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de purtare abuzivă. Urmează să stabilim cu exactitate împrejurările comiterii faptei, iar în funcție de rezultate vor fi dispuse măsuri legale”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, ca urmare a sesizării adresate de părinții elevei, Inspectoratul Școlar Județean a constituit o comisie de verificare disciplinară.