Marcel Ciolacu îl ironizează pe Florin Cîțu: să ieșim din zona de fandoseli

43

Președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns, joi, declarației lui Florin Cîțu care spunea că poate PSD ar trebui să stea în Opoziție dacă îi consideră pe liberali vinovați pentru criza energetică. Ciolacu le-a catalogat drept declarații politice și „fandoseli”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre schimbul de atacuri între PNL şi PSD, în interiorul coaliţiei, că trebuie să depăşim zona de declaraţii politice şi de fandoseli.

„Haideți să depășim zona de declarații politice și de fandoseli. Românii așteaptă de la noi lucruri serioase. România se confruntă cu o criză energetică majoră. De declarații politice și de încercări de a duce discuțiile în altă zonă, mă lasă rece și nu mă interesează. Guvernul a început să livreze și pe termen scurt și pe termen mediu”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu pare să fi făcut un pas în spate în ceea ce privește nemulțumirea social democraților că Ordonanța de Urgență care prevede noile măsuri pentru criza facturilor nu se aplică și pe luna ianuarie.

„Noi aveam o lege care nu s-a aplicat corect. Pe lunile noiembrie și decembrie au fost emise aproape 4 milioane de facturi greșite. S-a dat o OUG care obligă să se emită alte facturi. Luna ianuarie e o zonă acoperită de fosta lege. S-a venit cu o părere juridică că este retroactiv și nu poate fi aplicată. Dacă s-ar fi introdus și luna ianuarie, atunci am fi riscat să rămânem descoperiți pe cele două luni. Nu suntem într-un vid legislativ pentru luna ianuarie. (…) Este un plafon mai mic pentru consum. Se încadrează aproape 70% dintre români”, a declarat acesta.