Rafila ar putea demisiona, dacă nu va fi adoptat certificatul COVID

89

Tensiunile pe tema certificatului COVID obligatoriu la locul de muncă cresc în coaliție. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, vrea ca Guvernul să își asume răspunderea pe proiectul de lege pe care l-a făcut și vorbește chiar despre demisie dacă nu va fi acceptată această variantă, în timp ce liderul PNL, Florin Cîțu, insistă ca proiectul să treacă prin dezbatere în Parlament.

Sunt tensiuni din ce în ce mai mari în Coaliție, din cauza certificatului verde la locul de muncă. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut că ia în calcul să demisioneze dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid, prin angajarea răspunderii Guvernului.

„Pot să iau în calcul demisia, dacă certificatul Covid nu va fi adoptat rapid prin angajarea răspunderii Guvernului. Am o răspundere profesională și morală pentru cetățenii României. Dacă se va repeta exercițiul de imagine politică din vară, în mod evident ar fi o soluție onorabilă”, a afirmat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un interviu.

Ministrul Sănătății a spus că adoptarea rapidă a certificatului este vitală.

„Schema completă de vaccinare pentru certificat va fi două doze sau o doză Johnson. Booster-ul e vaccinare suplimentară”, a adăugat el

Totodată, ministrul Sănătății a vorbit despre situația spitalelor în contextul pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei de Covid-19. â

„Inspecția Sanitară de Stat a evaluat starea instalațiilor electrice din aproape 300 de spitale și acolo stăm foarte, foarte prost. În câteva zeci de spitale construite între 1890 și 1950 instalațiile sunt prea puțin revizuite”, a spus Rafila.

Rafila a precizat că certificatul va include trei alternative disponibile, vaccinare, trecerea prin boală sau testare. Ministrul a anunțat și că vor fi acordate 15 vouchere electronice pentru testarea angajaților, pentru a nu „crea o presiune foarte mare nici pe angajator și nici pe angajați”.