Câștigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”

366

Primăria Slatina a anunțat azi câștigătorii concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Majoritatea premiilor au fost câștigate de către elevi ai Colegiului Național Ion Minulescu Slatina.

Primăria Slatina a organizat și în acest an concursul de creaţie literară şi arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” pentru a marca 112 ani de la nașterea părintele teatrului absurdului. Ediţia a X-a s-a desfășurat în perioada 15 noiembrie – 13 decembrie, iar azi administrația municipală a anunțat câștigătorii.
,,Mai jos regăsiți mult așteptatele rezultate ale concursului „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”. Vă mulțumim tuturor pentru implicare. Felicitări câștigătorilor! Felicitări fiecărui participant și profesor îndrumător!,, a transmis primăria.
Câștigătorii sunt:

Administrația municipală a alocat suma de 15.000 lei pentru organizarea concursului la care se pot înscrie toți elevii claselor V-XII din unităţile de învăţământ din municipiul Slatina. Competiția derulată pe două secţiuni îşi propune dezvoltarea abilităţilor de comunicare a tinerei generaţii prin transpunerea într-o manieră artistică personală a operei marelui dramaturg slătinean Eugen Ionescu. Prima secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu. A doua secţiune a manifestării este reprezentată de un concurs de pictură, colaj sau grafică pe calculator în care elevii trebuie să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, dinainte stabilită. În cadrul fiecărei secţiuni, tematica de concurs este diferenţiată pe două niveluri stabilite în funcţie de stadiul de pregătire a elevilor, după cum urmează: Nivelul I – elevi din clasele V-VIII – secțiunea eseu literar; Nivelul I – elevi din clasele V-VIII – secțiunea artă grafică; Nivelul II – elevi din clasele IX-XII – secțiunea eseu literar; Nivelul II – elevi din clasele IX-XII – secțiunea artă grafică.
Pe baza punctajului final, se acordă următoarele premii:
I. Secţiunea creaţie literară
Premiul I – 1.000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Premiul de Popularitate – 200 lei
II. Secţiunea artă vizuală
Premiul I – 1.000 lei
Premiul II – 600 lei
Premiul III – 400 lei
Premiul de Popularitate – 200 lei
Pentru fiecare nivel de vârstă vor fi premiaţi patru elevi din cadrul unei secţiuni.